14 december 2009

En liten historia....

Hallojsan i stugorna...
Var inne o hälsade på hos Git i Ljuvligt Lantligt.....(Fint namn eller hur?...hihi)
O kom då att OSÖKT tänka på denna historien jag fått på mailen för ett par år sen....
Läs o GARVA...=)))Ur en till Norrland utvandrad Skånings dagbok....
X
9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort. Jag skottade för första gången på flera år och kände mej som ung på nytt. Jag skottade både uppfarten och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.
X

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne Gösta säger att jag inte ska oroa mej, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle vara förskräckligt! Gösta säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Gösta är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.
X

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mej lite kall, men jag värmde mej med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.
X

15:e December
50 cm till. Sålde min Volvokombi till vrakpris och köpte en svindyr fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju inte i Alaska!
X

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme. Roligt.
X

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag är på väg att frysa ihjäl i mitt eget vardagsrum.
X

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger i dag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Men dom kanske får hem fler i Mars. Jag tror dom ljuger. Gösta säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka en räkning på jobbet. Jag tror Gösta ljuger också!
X

22:e December
Gösta hade rätt om det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit djävla snö i natt och det är så in i helvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förren i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Gösta att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den djävla skitstöveln ljuger!!
X

23:e December
Bara 5 cm i dag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt djävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror hon blåljuger!!

X
24:e December
God jul. 15 cm. Snön har blivit så djävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag i han som kör snöplogen så ska jag fanimej ta tag i pungen på honom och dra honom genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt. Frugan ville vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen.
X

25:e December
50 cm till av förbannad jävla vit snö!! Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till i dag och frågade hur läget va, jag slog till den djäveln i huvudet med skyffeln....
X

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, djävla håla!!Och allt var HENNES idé.... Hon går mig på nerverna....
X

28:e December
Fortfarande insnöad. Frugan gör mig galen.
X

29:de December
25 cm till. Gösta säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han jag är helt sänkt eller??
X

30:e December
Taket rasade in. Plogbilsföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvudet och frugan har åkt till sin mamma.....
X

31:a December
Eldade upp hushelvetet... Ingen mer snöskottning här!!
X
8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig här men varför är jag fastbunden i sängen??
X

Jag bara ÄÄÄÄLSKAR den....=)))
Ha de nu gott alla....

Kraaamizar Git

4 kommentarer:

sylvia sa...

oh my god.hehehehe......hahahaha..
å fysj altså,hahaha,den var herlig,ja sånn kan der virkelig gå..
vet du for 2år siden i januar,kom det over 1m snø på et døgn,alle skoler ble stengt,butikker var stengt å vi kunne gå på ski midt i byens gater,å neste døgn kom det 50cm til.å eg som bare er 164cm høy,hadde ikke sjans.vi var inne snødd.hmmm må se om jef finner bilder av det på en annen gammel data vi rute da,hihihi,men gøy nå i etterkant,kjente meg så igjen.å
E18 her på sørlandet var stengt i over et døgn...å vet du..?det er meldt snø her fra onsdag.
ha en god natt,det var så fornøyelig en historie..
natta kram fra sylvia

Marie sa...

En härlig historia - julen i ett nötskal för många med brustna förväntningar!!! Ha ha, tack!
Kram
marie

Plupps krypin sa...

Tänk, människan blir aldrig nöjd!
Helt galet rolig.
Kram Yvonne

Mångmamma sa...

*fniss* fantastiskt roligt.
än så länge har jag inte tröttnat på snön, fast jag bor ju inte i Norrland heller...
God jul